09-12-12

Paardenbloem

De paardenbloem mag dan wel bestoven worden door bijen en hommels, mensen houden daar niet van. Ze voelen zich in een  hoek gedrumd waarbij de paardenbloem vaak het slachtoffer van is. Vaak worden dan sterke chemicaliën gebruikt waarmee je beter niet om lacht. Hoe klein ook , hoe weinig ook het is niet onschuldig.
 
De doorsnee burger kruipt achter zijn kantoor, gebruikt het argument mode om zich te verdedigen dat onkruid niet wenselijk is. Kleine restjes vergif kruipt nu ook in het lijveke van de hommel. Die verliest kracht, heeft niet meer het zelfde vermogen om stuifmeel te verzamelen, met als gevolg er sterven larven omdat ze rammelen van de honger.
 
Ik heb er niets op tegen dat mensen huizen bouwen, maar waarom moet de natuur daar altijd de dupe van zijn? Waarom staat de meest kleurrijke planten met de uitbundigste bloemen toch steeds bovenaan het verlanglijstje? Heb je er wel eens aan gedacht niet in te slapen bij de meidoorn? Of plant je liever toch maar aardappelen omdat je het niet laten kunt te denken in termen van opbrengen?
 
Aan een pintje nippen en liever de lente als de herfst ruiken kan niemand je verbieden. Als straks de laatste bij het loodje legt en jij die liever in toverspreuken denkt en vloekt dat er geen appelen en peren zijn, wees toch niet zo bevreesd van de bosanemoon of het speenkruid. De woeste gebaren van de natuur luidt diepe tonen in. Durf in je hart kijken en ontdekt de parels. Je hoeft zelfs niet op reis te gaan om al dat vernuft te ontcijferen.
 
Vraag maar een af waarom de schaatsrijder wel kan lopen over het water en jij niet. Wie is hier nu de domme...de schaatsrijder?

18:42 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.