22-11-12

Alles werkt

Alles werkt

 

 Een metser van dienst. Wat dacht je van was en 40000km? Het is de bij. Werkt zich in nesten tot de dood. Heeft geen tijd om te pauzeren, want de koningin die wacht. Kuch, kuch  je bent ziek , je krijgt geen pardon. Lekker lui in de hangmat, geen spraken van. Je heb wel een verantwoordelijkheid mis bij, gans de wereld kijkt naar je spelen.

 

Ik zoek het op in oude boeken. Er wordt een houten pin ingeslagen  , vast iets van de 16de eeuw. Gelukkig Nieuwjaar wenst mij de filosoof  toe. Ik heb koffie nodig een sterke een straffe. Onder mijn voeten wordt de bodem weggemaaid. Geen nood het groeit wel terug.

 

Wat zal het worden van de dierenwereld? Zijn er nog bomen en struiken genoeg,om nesten te bouwen om jongen te houden? Hoe lang zal het duren, hebben we nog niet genoeg verprutst. De getuigenis de geschiedenis staat in onze straten. De poorten, de huizen, de musea.

 

Elke dag opnieuw neem jij de draad weer op. Je vraagt de kracht van je vader. Je hebt vast een medicijn nodig. Ik vraag het aan dokter Dodoens, je weet wel die met zijn Nederlandse namen. Ik maak er iets kunstzinnig van in de vorm van een omhelzing en een zoen. Geen dokter die zo’n geneesmiddel geven kan.  

05:52 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.