28-06-12

jij hebt buit

Jij hebt buit

Jij hebt buit met je nest vol jongelingen. Of wil je wonen in een notarishuis. Je geeft je takkengewelf niet op. Jij notaris je moet het stellen met golfplaten. Je geeft  je bloemen niet prijs beste zwaan. Wanneer het straks stormen zal kan jij nog vliegen. De tand des tijd heeft je gevormd.

Mensen hebben ooit wel kathedralen gebouwd, museums vol met kunst gestouwd, maar jij weet de eenvoud te sieren met je takkenconstructie. Je brengt je jongen groot en hoopt dat de natuurlijke selectie hen niet zal treffen.

Een aantal fenomenen  trachten je te verbeteren door naam te maken om ter beste te zijn, doch ze weten niet eens te drijven op water zonder extra moeite. Ik kerf met krijt op een boom jouw volgelingen en maak mij sterk dat jij niet te evenaren bent. Je verbaast iedereen hoe jij overleven kunt en als de winter komen zal, vormt je de witte schakel in het sneeuwtapijt.

Ik word gedreven tot versieren . Lijnen doen zwiepen en krollen goed wetende dat ik bij jou geen raad kan vragen. Ik moet het instinkt missen, maar jij wordt ermee geboren.

Vele groetjes beste zwaan       

03:50 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dat is kunst

 

Dat is kunst:

Dat is kunst, hoe pretentieus. Het is eerder mystiek. Ik schil de dagen van elkaar en rijm ze aaneen  tot een vers. Je ziet de lagen en ze vertellen je elk afzonderlijk een verhaal. Je raakt de kluts kwijt want het is geen mode. Ver van commercieel en zo goed als gratis. Ik moet er niet van leven, dus geen druk die mij dwingt te presteren.

Het is zuiver op de graad . Zeker niet perfect en zo rijk als een weide vol met madeliefjes. Ik wil niet bouwen  zeker geen grond verscheuren alleen als het de natuur ten goede komt. Zet mijn werk niet in een museum met teveel volk, maar wel hier en daar een graantje dat reageert op mijne blogs . Deze heet Dodoens blogs, je vindt mij op het net, het is de groene rakker die spreekt.

Ik ben zo teer als een pas geboren scheut. Kleed mij aan met blaadjes met verschillende laagjes, dan kan ik spreken als een Perzische toverhazelaar. Onder mijn voeten  ( de eerste laag) wil ik bosanemoon. Maar wees nu niet boos wanneer mijn fluwijnen groter worden.

Zoek maar uit wat je er van vindt, ook al verwerp je deze kunst als een kleuterwerk dat stoer wil zijn.  

 

03:42 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dag bloem

 

Dag bloem

Dag bloem, heb je vandaag al bezoek gehad? Ik weet het jij houdt meer van prachtkleuren en prachtvlinders. Toch voel je, je niet alleen. Ik heb een boeketje liefde en vriendschap voor je klaar liggen.

Moest je bang zijn dan omhels ik jou met mijn rechter arm. Je bent een echte harlekijn, maar niet iedereen kan dat zijn . Je zult dat zien jouw trouwste vrienden omsieren jou niet met brandnetels of varenbladeren, maar met de meest exotische van het groene landschap .

Ook al zijn je gevoelens soms wat extreem , je zal mij niet verbazen. Is je omgeving wat roofachtig, dan gebruik ik de dialoog om elkaar weer te ontmoeten. Alles wordt weer vriendelijk en jij kunt weer dansen.

Ik zal je knopen ontwarren en jou zuurstof geven zodat je niet moet duiken om je diepste persoonlijkheid te behouden.

Moest ik weer een sokkel beklimmen dan herken ik het onmiddellijk door jouw bescheidenheid. Ik durf niet zeggen  dat mijn persoon nooit wankelt, maar mijn bestaan wordt gevormd door vallen en opstaan.

03:38 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende