28-06-12

jij hebt buit

Jij hebt buit

Jij hebt buit met je nest vol jongelingen. Of wil je wonen in een notarishuis. Je geeft je takkengewelf niet op. Jij notaris je moet het stellen met golfplaten. Je geeft  je bloemen niet prijs beste zwaan. Wanneer het straks stormen zal kan jij nog vliegen. De tand des tijd heeft je gevormd.

Mensen hebben ooit wel kathedralen gebouwd, museums vol met kunst gestouwd, maar jij weet de eenvoud te sieren met je takkenconstructie. Je brengt je jongen groot en hoopt dat de natuurlijke selectie hen niet zal treffen.

Een aantal fenomenen  trachten je te verbeteren door naam te maken om ter beste te zijn, doch ze weten niet eens te drijven op water zonder extra moeite. Ik kerf met krijt op een boom jouw volgelingen en maak mij sterk dat jij niet te evenaren bent. Je verbaast iedereen hoe jij overleven kunt en als de winter komen zal, vormt je de witte schakel in het sneeuwtapijt.

Ik word gedreven tot versieren . Lijnen doen zwiepen en krollen goed wetende dat ik bij jou geen raad kan vragen. Ik moet het instinkt missen, maar jij wordt ermee geboren.

Vele groetjes beste zwaan       

03:50 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.