24-06-12

Jij brandende netel

 

Jij brandende netel

Jij scherpe brandende netel, je smaakt naar aardbeien. Je bent zo hard en toch draagt gij de schoonste rupsen. Je vormt mee het struweel van de nachtegaal Deze zanger, hij moet er niet om oefenen, maar krijgt hij straks het schoonste wijfje?

Ik ( de groene rakker) sta wel erg vroeg op, nog voor de vogels . Het is omdat ik de aardbeien lust, maar dan wel de echte die rustig in het juni, juli zonnetje rijpen kunnen.

De merel nog zo’n tenor, hij is een echte fijnproever. Als jonge vogel pikte je al naar rode rozenblaadjes. Je bent geen bestuiver. Laat dat maar over aan Bibi, die kent er wat van. Samen vormen jullie een schakel van de biodiversiteit. Ga naar de dokter, mijn beste bijtje, want je bent ziek.

Het is de egocentrische mens die er schakels tussenuit rooft. Met zijn gif. Hij houdt enkel van opgeblonken fruit dat naar niets smaakt. Ik vraag aan beiden ( de nachtegaal en de merel) of zij raad weten met zo’n gedrag, maar ze antwoorden alle twee met een prachtig lied dat een mens niet evenaren kan.   

04:22 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.