16-06-12

vaar koers

 
 

Vaar koers

Vaar koers met je schip en span je zeilen maar in om veel wind op te vangen.  Welke vracht je ook bij hebt begin steeds met lachen. Laat de vogels hun veren maar drogen want zij moeten nog vliegen. Of ben jij die hommel die liever een orchideeënbad neemt en dan niet meer opstijgen kan.

Ik beland liever niet in een museum om mijn werken toonbaar te maken, maar hier en daar een korreltje succes om je geliefde en je vrienden meer warm te maken voor je persoonlijkheid wil ik wel af en toe snoepen.

Ik voel mij als de vermoeide steenhommel die niet zo goed meer in staat is om kennis te vergaren, maar wel weet dat weldra de zon de nodige warmte zal geven om energie te krijgen. Evenmin verlang ik naar de rupsen die vlinder of mot zullen worden. Ik zie ze nu wel rondvliegen de motjes zo groot als een mug, maar ik weet dat de natuur regelmatig verschuift.

De mens met al zijn vernuft, hij kan niet vliegen of lopen op water. Hoe struis hij zich voor doet, het ook altijd beter wil weten dan moedernatuur : hij zal altijd blijven zinken en blijven neerstorten. Zou hij niet beter luisteren naar de schaatsrijder of de slechtvalk? Zij weten vast goede raad.  

04:24 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.