16-06-12

jij exoot

 

Jij exoot

Jij exoot je neemt het op tegenover een streekeigen soort. Je bent naar hier gereisd met de glimlach van de meeste onder ons. Je geeft je felste kleuren bloot dat mensen doen verdedigen en zeggen :    “ het is toch mode”. Je staat als een pilaar overeind en er wordt grof aan je verdient. Je wint zelfs de eerste prijs.

De zee is onstuimig, boten vergaan de zeespiegel stijgt met centimeters en jij Rododendron komt met je voeten in het nat te staan. Er wordt moord en brand geschreeuwd, de overheid verweten dat ze niets ondernemen. Het zoveelste rampenplan wordt in het leven geroepen.

En dan komt het Robertskruid en boort zijn zaadje in de bodem. Begint te kiemen en al snel komt het eerste bloemetje. De mens is nog aan het dweilen, heeft geen aandacht voor deze spontane groei en moet van de dokter op onthaastingsweekeinde.

Een modern woord dat zelf niet in de van Dale staat en hij komt tot rust in het rijke bos waar vogels nog fluiten, de kleintjes worden gevoed met de beste wormen. Plots komen ze oog in oog te staan met het purperen bloemetje dat Robertskruid heet.

 

04:10 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.