09-06-12

In processie

 
 

In processie,

Je komt ons verkennen via een draadje. Dan ben je er met een hele bende. Je komt in het nieuws, want de mens is in paniek. De processierups is in het land en eet de eikenbomen kaal. Je hebt geen last van predatoren, want die zijn er niet. Je verdedigt je met haren die jeuken.

Ze behandelen je als misdadigers die achter de tralis horen. Je bent verzot op eikenscheuten . Ik zou je wel eens als vlinder willen zien. Handel je als een kuddedier of ben jij die ene die eenzaam zijn weg bewandelt. Je wordt niet geloofd. Je maakt de knapste woorden en beelden en jij ene rups aan een draadje , mag ik jou goede raad vragen? Hoe beland ik bij een bloemetje?

Geen nood antwoord jij dan je moet eerst vervellen tot vlinder, dan kan je vliegen Van bloem tot bloem. Je hoeft hiervoor niet stoer te doen , maar denk aan je kameraden die ook vlinder zullen geworden zijn.

Zo voel ik mij ook in metamorfose en het hopen begint te groeien. Eerst mijn zieke vriend opzoeken, want hij is geveld door ziekte, die eenvoudige man toch.

11:24 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.