21-05-12

bloei Plataan

nest 13.jpg

Noteer in je agenda 3 april 2013. Je wordt klein wanneer je de bloei van de plataan dan kunt waarnemen. Ik weet het het is nu wat homefietsrijden, wachten op goed weer, boeken napluizen, maar de zon zal schijnen beste vrienden .

Het is zo onnoemelijk mooi van kleur die bloei. Het is een rood dat enkel de plataan ten goede komt. Het zijn de bolletjes van de boom. Elke vrouw zou er geld om geven om in haar haartooi zo'n bloem te mogen dragen. Vandaag is het bruin en rond en naar mate de boom meer en groter bladeren krijgt is het zoeken geblazen om ze nog te vinden.

Op de foto zie je ze nog een beetje. Niets staat er in je weg om op Google een apparte afbeelding van de bloei op te zoeken. Ik schiet een kemel om nu deze blogs te maken, maar het wordt best spannend. Volg de boom een heel jaar. Spring op je paard wanneer de volgende lente eraan komt.

Misschien belandt dit artikeltje in de stoffige archieven en zal er geen haan over kraaien. Ik weet het, het brengt geen geld op ,maar leef je niet te jachtig? Maak je geen tijd voor de natuur? Ik weet het nog goed : twee jaar geleden was ik getuigen van de geboorte van een libel . Ik haalde mijn fototoestel boven om het beestje te volgen. Het duurde wel drie uur alvorens het insect eruit was. Mijn medewerker arbeidde noestig verder en wou geen tijd maken voor dit pareltje.

Je had zijn gezicht eens moeten zien . Er kleefde een dik masker op. Als je zo wil dood gaan zonder iets te merken en je te pletter werkt om een huis af te betalen. Wie lacht er dan het laatst? Wanneer we leven in tijden van besparingen kan je aan zo'n kleine elementen je grootste rijkdommen oprapen.

Meestal vinden we het vies en roept de orde der netheid, wanneer het over je eigen tuin gaat. Doch wanneer een 5% van je tuin aan de natuur geeft, krijg je een schat van bruisend leven op je lapje grond. Loont dat niet de moeite? Zoek de mysterie van de natuur op in je eigen stukje aarde.

17:17 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.