15-05-12

Mysterie

abstrakt 9.jpg

Is mysterie geen gevoel? Het komt diep van binnen en is nauwelijks te vatten De natuur zit er vol van , de kunst nog meer. De teksten draaien rond een afbeelding. Het is jij die het verhaal moet ontcijferen. Het is zo vruchtbaar als een woerd die in volle bloei staat in al zijn hevigheid.

Een boom die ligt. Een vat vol leven. Wil de mens het weer opruimen? Hij denkt niet aan de bosanemoon of vuursalamander en nog minder aan de nachtzwaluw. Een leven vol wild, neen het is niet vies, zet dat maar uit je hoofd.

Dodoens had het over het slangekruid . Goed tegen slangebeten en voor de moerdermelk. Hopelijk wordt het kind met rijkdom zoals de dauwdruppel opgevoed. Geen mens die weet wat komen zal. Ze geloven liever in geesten die weerkeren. Daar ergens in het bos , daar leeft er zo ééntje.

Er klinkt muziek, zo van die echte, wat alleen de inboorlingen kunnen. Neen die kennen geen partiture, het zit in hun bloed. Voor een ritueel of om angst te verdrijven. Dat wordt zichtbaar in hun geest. Daar telt voor wie je bent. Als vreemdeling wordt je gastvrij onthaald. Ze ontwarren elke knoop waarmee jij zit.

Is er nog plaats in onze kille leven? Zo'n warm gevoel, het draagt vast een symbool. Begin vast bij jezelf en wees niet bang voor je plek. Het is vruchtbaar en hevig. Het dwarret neer van een boom. Vergeet vooral je goed humeur niet en maak eens iets wat ander niet kennen. Oh wat is de mysterie zo groot. Het zit verborgen in de kunst en natuur.

06:12 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.