09-05-12

Mode

019.JPG

Er spoken wat gedachten rond de idee van mensen die mode volgen. Zelf heb ik er een tauma aan over gehouden. Het is nog al logisch dat we niet kunnen terugkeren te tijden van Adam en Eva waar kleren niet meer nodig waren. Walter Van Beirendonck met zijn tentoonstelling Dream The World Awake ( van 14 09 2011 tot 19 02 2012) denkt misschien het zijne van nu zijn winkel failliet is. Ik heb altijd geweigerd de mode te volgen.

Ten tijde van Rembert Dodoens vergeleken met de dag als vandaag was de klederdracht toch ook heel anders! Moest je nu rond lopen als toen; men zou kunnen denken dat je uit een toneelstuk komt. Rondwandelen als Walter Van Beirendonck zou misschien ook wat vreemd zijn. Er zal wel mee gelachen kunnen woren. Al die verdwaasde gezichten ,ik zou ze wel eens willen zien.

Ik lig er niet van wakker wat nu bij elkaar past. Dat laat ik liever over aan het vrouwtje. De rook komt al uit mijn oren als ik straks weer het boek van Rembert Dodoens  voor mij zal liggen. Het zal zeker gaan over het slangekruid ( Echium) Hoe zal dat in 1554 geheten hebben? Welke geneeskrachtige waarden zouden er toen aan gegeven zijn? Ik ben benieuwd. Een kruidboek nagaan waar de botanicus en arts wel 20 jaar aan gewerkt heeft, vormt dat voor mij ook geen levenswerk? In ieder geval er zit muziek in. Het is zeker niet onderhevig aan mode.

Ik weet nu al dat ik met één leven niet zal toekomen. Al die bloemetjes, al die kruiden ik zou ermee willen dansen, kunstzinnige foto's mee willen maken. Je doet er geen vlieg kwaad mee. Groene rakker mogen zijn, van netels houden omdat je weet dat er mooie vlinders van voort komen, wie gaat mij tegenhouden?

Als we straks ons zullen klaar maken om naar het museum Pantijn Moretus  te gaan weet ik dat mijn vrouw zich extra mooi zal maken en dat zij ook speelt met het spook dat mode heet.

04:57 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.