07-05-12

Twee wezens

deco 5.jpg

Als twee wezentjes gapen naar een afgrond dan zal het wel Darwin en Dodoens geweest zijn. Dat hebben de geleerden wel gemeen, ze kijken uit naar een kennis waarbij je als groene rakker alleen maar kan van dromen. Je probeert als een bezeten en antwoord te vinden op wat die kerels je trachten duidelijk te maken, maar voor dat je het weet zit je in een dal. Dat is altijd goed voor de kunst. Den grote hoop kruipt achter de voetbal en jij als enkeling tracht de beker te winnen door kennis te vergaren. Mensen gaan op en duur nog denken dat ik een monnik ben, niet roken , niet drinken , maar gelukkig je eigen vrouw graag zien.

Ohh wat zie ik ze graag en vooral als ze zich versiert met een sieraad. In mijne eerste blogs melde ik toch dat zij mij ingewijd heeft in het Prentenkabinet van het Pantijn Moretusmuseum. Je moet weten zij heeft geen benen en toch klimt ze de trappen op. Dan verdiepen wij ons in de boeken en worstelen en vechten tot de kennis eruit komt. Let op het is geen wedstrijd. Er zijn geen verliezers , maar ook geen winnaars. Twee uur is dat puffen en zweten om toch te willen weten wat Dodoens neerschrijft en voor mijn vrouwtje wat Pieter Breugel de oude zoal te vertellen had.

Je ziet wij zijn geen simpel stel en gaapt er een diepte tussen ons en we worden kil dan drijven wij de kunst voor mij met bewerken van foto's en voor mijn vrouwtje het maken van de mooiste gedichten

Met de natuur in mijn achterhoofd met al haar mysterie wil ik samen met mijn echtgenote veel kennis en schoonheid vergaren.

18:00 Gepost door Patrick Van Gampelaere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.